Tinerii în dialog cu Mitropolitul Iosif (audio mp3, podcast)

Tinerii în dialog cu Mitropolitul Iosif (audio mp3, podcast)
/

Întâlnire a tinerilor cu mitropolitul Iosif și episcopul Ignatie la Paris

Sâmbătă, 28 ianuarie 2017, Catedrala “Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail” din Paris a găzduit prima întâlnire din seria „Tinerii în dialog cu Episcopul” de anul acesta. Evenimentul a fost organizat de asociația Nepsis a tinerilor ortodocși români din Franța, și l-a avut ca invitat pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif.

Tema întâlnirii a fost „Sensul vieții și frica de viață”, o temă de actualitate care a atras 150 de tineri din regiunea pariziană în biserică, demonstrând astfel importanța acestui tip de inițiative.

Înaltpreasfințitul Iosif a început conferința cu o mică istorie a Bisericii Ortodoxe și a semnificației slujirii de Episcop, pentru a sublinia importanța dialogului dintre credincioși și „urmașii apostolilor”.

Dialogul s-a deschis cu citarea întrebării teologului ortodox francez Olivier Clement: „Ce rost are să trăiesc, dacă viața mea duce la moarte?”. Au urmat citate din Sfânta Scriptură, dar și din scriitori, filozofi și teologi care au cugetat la sensul vieții. S-a vorbit despre iubire ca origine și sens al vieții și despre absența dragostei ca sursă a fricii.

Întâlnirea fiind concepută ca dialog, s-a acordat o atenție deosebită întrebărilor participanților, la care Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, împreună cu Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Ignatie Mureșanul, a răspuns cu solicitudine, creând astfel un schimb dinamic și captivant de opinii.

Succesul acestei întâlniri este, pentru asociația Nepsis Franța, un stimul în plus pentru organizarea în viitorul apropiat și a altor dezbateri similare.

Următoarea întâlnire din seria „Tinerii în dialog cu Episcopul” va avea loc pe 25 martie 2017, sărbătoarea Buneivestiri. Tinerii vor fi în dialog de data aceasta cu Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Europei Occidentale. Întâlnirea va continua discuțiile pe tema mai largă „Sensul vieții și frica de viață”. Ne e teamă să arătăm credința noastră? Ce este Biserica lui Hristos pentru noi? Ne interesează părerea lumii când e vorba să recunoaștem că suntem creștini? De ce? Care este țelul vieții noastre? Vom încerca să aflăm împreună câteva răspunsuri care să ne ajute să înțelegem puțin mai mult ceea ce trăim în viața de zi cu zi în raport cu credința noastră.

Alexandra Rădulescu

Podcast audio mp3

Ascultați conferința și întrebări/răspunsuri în podcast audio mp3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *