Impresii din Tara Sfânta – Mihai

Dragilor,

A fost o experiența de neuitat si împreună am format un grup de pelerini frumoși si entuziaști!

Bogdan, mulțumesc din suflet pentru dedicarea ta si pentru pasiunea cu care ne-ai tâlcuit Sfânta Scriptură. Mare lucru să ai ca şi ghid un matematician care nu a făcut seminarul ci l-a descoperit pe Hristos in viața de zi cu zi. Astfel, prezentările tale au ieșit din cadrul unui limbaj de lemn şi au fost cat se poate de contemporane si cu priza la publicul tânăr.

 

A fost superb o oportunitate unică de a înțelege la fața locului cele scrise ȋn Sfânta Scriptură. Însă, ceea ce m-a impresionat cel mai mult au fost următoarele :

  1. Sensibilitatea grupului de tineri. Am avut confirmarea ca structura sufleteasca a unui creștin este total diferita de cea a unui om obișnuit. Foarte sensibil la detalii si cu o predispoziție spre meditare. Chiar daca eu cunoșteam destul de multe persoane din acel grup, nu avusesem niciodată răgazul sa ii analizez psihologic, însă petrecând 8 zile ȋmpreună cu voi am putut simți duhul in care am trăit cu toții acolo.
  2. Un alt aspect care m-a surprins a fost că atât fetele cât şi băieții au declarat sa fie cel mai impresionați de Manastirea Sfântul Sava. O manastire in mijlocul desertului, foarte izolată de lume in care fetele nici nu au putut intra, iar noi băieții am intrat preț de 15 minute pt  a ne închina. A fost un exemplu concret pentru mine ca duhul lui Dumnezeu nu are nevoie de cuvinte sau imagini pentru a hrăni inima omului.

 

Va mărturisesc ca eu sunt inca in recuperare după ritmul intens pe care l-am avut acolo :-). Insa în ciuda ritmului alert cred ca cel mai important a fost ca am reusit sa participam la  3 Sfinte Liturghii in 7 zile.

 

Vă ȋmbrățişez, Doamne ajută şi la cât mai multe pelerinaje de acest fel,

Mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *