Impresii din Tara Sfânta – Denisa Mosteanu

Eu nu aveam foarte mare evlavie la Maica Domnului dar la Mormantul Maicii Domnului am trait o incarcatura emotionala puternica si acum cred mai cu tarie ca Ea este cu adevarat fierbinte mijlocitore in fata lui Dumnezeu cerand mila pentru noi cei ce venim in fata Lui

 

Sunt cu adevarat fericita si tin sa va multumesc voua tuturor pentru zilele minunate pe care le-am petrecut impreuna in acest pelerinaj. Pentru sufletul meu a fost o mare binecuvantare sa merg pe urmele Mantuitorului , sa ajung in locul unde s-a nascut , a crescut si a propovaduit . Ceva s-a miscat inlauntrul sufletului meu si ceva mi-a sensibilizat inima. Nu stiu cum sa imi exprim adevarata traire  dar incerc sa raspund la intrebarea care au fost 3 locuri care v-au marcat si de ce?”

 

Primul loc care m-a marcat a fost ultimul pe care l-am vizitat, si anume Biserica Mormantul Maicii Domnului la poalele Muntelui Maslinilor

M-au impresionat foarte mult cuvintele spuse de preot despre Icoana Maica Domnului Ierusalimita, anume ca icoana s-a pictat singura undeva in Rusia si a grait unor maici ca vrea sa fie dusa langa mormant in Gradina Ghetimani. Apoi, minunea pe care parintele a vazut-o personal cand a avut loc o inundatie, si icoana s-a ridicat singura , apa neatingandu-se de ea .

Eu nu aveam foarte mare evlavie la Maica Domnului dar la Mormantul Maicii Domnului am trait o incarcatura emotionala puternica si acum cred mai cu tarie ca Ea este cu adevarat fierbinte mijlocitore in fata lui Dumnezeu cerand mila pentru noi cei ce venim in fata Lui.

 

Al doilea loc care m-a impresionat a fost Fantana samarinencei care si-a schimbat viata dupa intalnirea cu Mantuitorul. Evanghelia citita aici m-a facut sa imi dau seama ca mai bucuros esti cand oferi ceva decat atunci cand primesti ceva. Oferind iti dai seama ca poti fi de folos apropelui tau: femeia samarineanca a oferit apa in schimb a primit cuvant pentru suflet. M-a impresionat si sfarsitul vietii pamantesti a parintelui Filumen care a fost ucis de evrei deoarece a refuzat sa parasesca locul, devenind Sfant Mucenic.

 

Pe locul trei as pune Drumul Crucii, care mi-a amintit de Vinerea Patimilor , de ziua Rastignirii Lui. În momentele acelea de liniste si de reculegere simteam cum eu Il rastignesc din nou cu pacatele mele cele multe…

 

Multumesc diaconului Bogdan si parintelui Iulian care ne-au deslusit intelesurile duhovnicesti ale Evangheliilor citite la tot pasul  si ne-au purtat de grija pe tot parcursul calatoriei .

Multumim Domnului pentru marea Sa indurare fata de noi ca am reusit impreuna sa ducem la bun sfarsit pelerinajul nostru !

Sa dea Domnul sa mai revenim ! 

Se spune ca in Tara Sfanta fiecare ajunge la momentul potrivit: se pare ca pentru noi acum a fost momentul si formatul potrivit 😀

Va imbratisez pe toti!

Cu drag Mihaela-Denisa Mosteanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *